01-04-2013

The Assassin's Curse - Cassandra Rose Clarke


Achterflap
Ananna of the Tanarau abandons ship when her parents try to marry her off to an allying pirate clan: she wants to captain her own boat, not serve as second-in-command to her handsome yet clueless fiance. But her escape has dire consequences when she learns the scorned clan has sent an assassin after her.

And when the assassin, Naji, finally catches up with her, things get even worse. Ananna inadvertently triggers a nasty curse — with a life-altering result. Now Ananna and Naji are forced to become uneasy allies as they work together to break the curse and return their lives back to normal. Or at least as normal as the lives of a pirate and an assassin can be.


Mijn mening
The Assassin's Curse leek echt 'my cup of tea': fantasy in het oosten met huurmoordenaars en piraten. En het boek heeft mijn verwachtingen waar gemaakt, ookal twijfelde ik in het begin een beetje.

Het begin van het boek vond ik eerder zwak. Er was niet veel diepte in de personages en er gebeurde uiterst onwaarschijnlijk dingen, maar daar kwam verandering in na een hoofdstuk of twee. Er komen ook verklaringen voor de meeste onwaarschijnlijkheden in verdere hoofdstukken, en het boek raakt dan ook echt op gang. Het verhaal gaat echt in stijgende lijn; het wordt beter en beter.

De relatie tussen Ananna en Naji deed me een beetje denken aan die van Penryn en Raffe uit Angelfall, één van mijn favoriete boeken. Hun situatie is wel helemaal anders, maar ze zitten net zoals Penryn en Raffe met elkaar opgescheept en worden tijdens hun tochten en avonturen toch gehecht aan elkaar.

The Assassin's Curse is geschreven vanuit Ananna's perspectief en dat merk je wel aan het taalgebruik en woordenschat. Het vraagt wel wat wennen, in het begin stoorde ik mij daar aan, het is zo'n beetje plat Engels, maar uiteindelijk is het wel realistisch sinds Ananna een piratendochter is die haar hele leven op een schip heeft gezeten zonder enige opleiding buiten de basics; lezen en schrijven en het rijven van zeilen enzo. Een ander taalgebruik zou eigenlijk niet passen.

Verder is Ananna een leuk hoofdpersonage. Ze doet graag haar zin en is bovendien ook erg trots. Moppen tappen is ook haar ding en ze kan best haar mannetje slaan. Naji is grotendeels nog een raadsel, je komt wel enkele dingen over hem te weten, maar lang niet alles. Zo hangt een groot deel van zijn verleden en zijn mysterieuze Orde nog in het duister. Ook ben ik erg nieuwsgierig naar de herkomst van zijn litteken op zijn gezicht, iets waar duidelijk een verhaal aan vast hangt.

The Assassin's Curse is een boek vol avontuur en actie over een piraat en een huurmoordenaar die samen op pad gaan opzoek naar de impossible cure voor hun impossible curse. Een aanrader voor elke fantasy-liefhebber!

Cover
Like! Like! Like! Een Super Cover! Het past om te beginnen bij het boek: het speelt zich in het oosten af, piratenschip,... en is daarenboven ook nog eens mooi met de silhouetten en patronen als omkadering. Een dikke hit.

Titel: The Assassin's Curse
Auteur: Cassandra Rose Clarke
Pagina's: 320
Verschijningsdatum: 2 oktober 2012 Het vervolg komt eraan, op 4 juni zal The Pirate's Wish gereleased worden. Er is ondertussen ook al kortverhaal verschenen genaamd The Witch's Betrayal, die over het verleden tussen Naji en Leila.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt als een interessante combie! Haha

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O, dit klinkt als een heerlijk boek! Ik ben het ook helemaal met je eens over de cover.

    BeantwoordenVerwijderen